Bexar County Arrests

An Unofficial, but informative Bexar County Arrests Website

Защо възрастните получават ушни инфекции?

Защо възрастните получават ушни инфекции?

ушите инфекции не са толкова често срещани при възрастни, колкото при децата, въпреки че могат да бъдат по -сериозни.

Някои ситуации и действия излагат някои хора по -изложени на риск от ушни инфекции, отколкото други. Няколко полезни стъпки обаче могат да помогнат за превенция и лечение. Научете повече за тях в тази статия.

Ухото е сложна част от тялото, състояща се от няколко различни части. Инфекциите на ушите могат да се удрят във всяка от тези части и да причинят различни симптоми.

Трите основни части на ухото са вътрешното, средното и външното ухо.

Симптомите на ушни инфекции при възрастни варират в зависимост от местоположението и могат да включват:

 • възпаление и болка
 • Нежността на допир
 • Промени в слуха
 • Подуването на ухото

Изпускането от ухото може да означава по -сериозен проблем, като разкъсване на тъпанчето и изисква медицинска помощ.

Инфекции на средното ухо

Средното ухо е зоната непосредствено зад тъпанчето. Инфекциите на средното ухо, известни още като отит, обикновено се дължат на бактерии или вируси от устата, очите и носните проходи.

Инфекцията на средното ухо може да има следните симптоми:

 • Болка и усещане за запушени уши
 • Някои хора могат да имат проблеми с слуха, като и като и като и като инча, като и като и като и като и като и като и като инча, тъй като е Възпалената тъпанче не е толкова чувствителна към звука, колкото трябва да бъде
 • Натрупване на течност или гной зад тъпанчето, което може да затрудни слуха и може да се почувства така, сякаш засегнатото ухо е под вода.
 • Ако тъпанчето сълзи или изблици поради натрупването на натиск от инфекцията, течността може да се оттича от ухото
 • Треска и обща умора

Външно ухо Инфекции

Външното ухо се простира от ушния канал от външната страна на тъпанчето до външния отвор на самото ухо.

Външните ушни инфекции също могат да бъдат резултат от дразнене или нараняване на ушния канал от чужди предмети, като памучни тампони или нокти и излагане на вода. Хората могат да се отнасят към външните ушни инфекции като OTITS EXTERA.

Общите симптоми включват ушен или ушен канал, който е болезнен, подут и нежен на пипане. Кожата може да стане червена и топла, докато инфекцията не изчезне.

Причините и рисковите фактори

ушните инфекции при възрастни обикновено се дължат на микроби, като вируси, гъбички или бактерии.

В редки случаи хората с отслабена имунна система или възпаление в структурите на ухото могат да бъдат по -предразположени към ушни инфекции, отколкото други. Например, диабетът е рисков фактор за злокачествен външен отит, рядко състояние, включващо инфекция на костите в ушния канал.

Хората с хронични състояния на кожата, включително екзема или псориазис, също могат да бъдат предразположени към външни ушни инфекции.

Инфекции на средното ухо

Обикновената настинка, грип и алергии могат да доведат до инфекции на средното ухо. Други проблеми с горните дихателни пътища, като инфекции на синусите или гърлото, могат да доведат до инфекции на средното ухо, тъй като бактериите пробиват в тръбите за евстахия.

Евстахиевите тръби се свързват от ухото към носа и гърлото и са отговорни за контролирането на налягането в ухото. Позицията им ги прави лесни цели за микробите.

Заразените евстахийски тръби могат да набъбят и предотвратяват правилния дренаж, който работи за симптомите на инфекции в средното ухо.

Хората, които пушат или са около дим, също могат да получат инфекции на средното ухо.

Видовете инфекции на средното ухо включват:

 • Остър отит. Той засяга предимно деца на възраст от 6 до 24 месеца, но може да се появи и при възрастни.
 • Отит среда с излив: течността остава в средното ухо, след като инфекцията се изчисти, влияе върху слуха и причинява усещане за пълнота в ухото. По -често се среща при децата, но може да се появи и при възрастни.
 • cardiol в аптека Хронична опоративна среда на отит: това са повторни инфекции често от разкъсана или перфорирана тъпанче, което може да доведе до изхвърляне и увреждане на слуха.

Външни ушни инфекции

Една често срещана инфекция на външното ухо е известна като ухо на плувец. Хората, които прекарват много време във вода, може да са по -изложени на риск от развитие на тази инфекция.

Водата, която седи в ушния канал след плуване или къпане, създава идеално място за умножаване на бактерии или гъбички. Поради тази причина нелекуваната вода може да е по -вероятно да причини външна инфекция на ухото.

ушни инфекции при възрастни възрастни

Докато ушите инфекции са по -често срещани при деца, възрастните възрастни също могат да ги получат.

Ухото на плувците е най -често при хора на възраст от 45 до 75. Потенциално животозастрашаваща инфекция на ухото, злокачествен отит външни, най -вече се среща при възрастни хора с диабет или отслабена имунна система.

Процесът на стареене може да повлияе на структурата на ушите, което прави възрастните възрастни по -податливи на ушни заболявания.

Проучване на Северна Саудитска Арабия за 2017 г. на 138 души на възраст 60 и повече години установи, че 9,4% имат инфекция на средното ухо.

Възрастните възрастни, които имат ушни инфекции, могат да изпитат симптоми като следното:

 • Проблеми с баланса
 • Загуба на слуха

ушни тръби

За лечение на хронични ушни инфекции, лекар може хирургично да вмъкне мъничка тръба, изработена от пластмаса или метал в ушния барабан. Тази тръба свързва средното ухо с външното ухо.

Тръбата позволява въздух да тече в и извън средното ухо, ако слуз или възпаление предотвратява вентилацията. Това спира течността от натрупване в средното ухо, което води до инфекция.

Има два вида ушни тръби.

Краткосрочните ушни тръби продължават 6 месеца до 2 години, преди да изпаднат сами. Дългосрочните тръби често са по-големи и имат джанти, крака или фланци, които да ги държат на място. Те могат да изпаднат независимо или могат да изискват хирургично отстраняване.

ушите тръби като лечение са най-често за деца на възраст 1-3 години. Това е най -често срещаната детски операция, извършена при анестезия.

Кога да се свържете с лекар

В много случаи ушите инфекции могат да изчезнат сами, така че незначителният ушен болки може да не е притеснение.

Лекар обикновено вижда дали симптомите не се подобряват в рамките на 3 дни. Ако се появят нови симптоми, като треска или загуба на баланс, човек трябва незабавно да види лекар.

Всеки признак на изхвърляне, идващ от ухото, също изисква посещение на лекар.

Диагнозата

Лекарите трябва да знаят медицинската история на човек за точна диагноза. Те ще питат за всякакви симптоми, както и за всички лекарства, които човек приема.

Лекарят ще използва отоскоп, за да разгледа тъпанчето и ушния канал за признаци на инфекция.

Лекарите също могат да използват тимпанометър за издухване на въздух върху тъпанчето. След това те ще проверят как реагира, което може да помогне за диагностицирането на инфекция на средното ухо.

Лечение

В зависимост от причината, някои ушни инфекции се изчистват без лечение. Лекарите обаче могат да препоръчат други лечения, за да ускорят лечебния процес.

Антибиотици и други рецепти

Според Центровете за контрол и профилактика на заболяванията (CDC), използването на антибиотици през устата за лечение на ушни инфекции може да не помогне на определени случаи на инфекции в средното ухо. Антибиотиците не са ефективни срещу външно ухо и вирусни инфекции.

Основните лечения за външни ушни инфекции са ръчните почиствания и капките на ушите. Видът на капката на ухото ще зависи от това, което причинява инфекцията. В случай на злокачествен отит външни, интравенозните антибиотици са основното лечение.

Лекарства без рецепта

лекарства, включително ацетаминофен (тиленол) и ибупрофен (ADVIL), помагат на много възрастни с ушни инфекции да лекуват болката, свързана с придружаващото възпаление.

деконгестанти или антихистамини, като псевдоефедрин (судафид) или дифенхидрамин (бенадрил), също могат да помогнат за облекчаване на някои симптоми, особено тези, причинени от излишната слуз в евстахиевите тръби.

капките за уши без рецепта могат да помогнат за лечение на леки случаи на ухото на плувец.

Според специалистите по ушите човек може да направи проста смес у дома, като смеси половината разтриване на алкохол и наполовина бял оцет. Няколко капки в ушите могат да помогнат за изсушаване на ушния канал и да поддържат лечебния процес.

Хората с ушни тръби, постоянни наранявания на тъпанчетата или определени операции на ушите не трябва да използват капки за уши. Ако някой изпита изпускане на уши, той трябва да спре да използва капки за уши и да потърси медицинска помощ.

Превенцията

Някои прости всеки ден стъпки и избор на начин на живот помагат да се предотврати много инфекции на ушите. Някои основни съвети за хигиена и избор на начин на живот също ще подкрепят превенцията.

 • Изпускането на тютюнопушенето може да помогне за намаляване на дихателните и ушните инфекции
 • Почистване и сушене на уши след плуване
 • Въздържане от употреба на памучен тампон
 • Практикуване на редовно промиване на ръка и цялостна хигиена

перспектива

Ако човек подозира, че има ушна инфекция, той винаги трябва да търси медицинска помощ. Хората с анамнеза за повтарящи се ушни инфекции трябва да посетят специалист по ушите.

Ръководството на лекаря може да помогне на някой да облекчи симптомите им, да лекува инфекцията и да предприеме стъпки, за да предотврати повторното възникване на инфекцията.

В редки случаи ушните инфекции при възрастни могат да доведат до сериозни последици, включително загуба на слуха.

Резюме

Въпреки че ушите се появяват най -често при деца, възрастните могат да ги получат и и те могат да бъдат по -сериозни. Хората с диабет или хронични кожни състояния като екзема или псориазис могат да бъдат по -предразположени към тях.

ушите инфекции обикновено се срещат в средното ухо и външното ухо. Те могат да бъдат резултат от вируси, бактерии или гъбички.

Симптомите на ушна инфекция могат да включват болка, нежност и промени в слуха. Възрастните възрастни също могат да изпитат проблеми с баланса и световъртеж.

Тъй като инфекцията на ухото при възрастни може да доведе до сериозни здравословни проблеми, важно е да се види лекар за лечение.

Прочетете статията на испански.

 • Обществено здраве
 • Ухо, нос и гърло
 • Инфекциозни заболявания/бактерии/вируси

Медицински новини днес имат днес има Строги насоки за снабдяване и черпи само от рецензирани проучвания, академични изследователски институции и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата

Attorney Login

You must be an attorney to access this portal.