Bexar County Arrests

An Unofficial, but informative Bexar County Arrests Website

5 начина да се отървете от блистери

5 начина да се отървете от блистери

мехурите са джобове, пълни с течност, които се образуват върху кожата в отговор на триене, топлина или инфекции. Блистерите могат да заздравеят сами, но естествените продукти могат да помогнат за ускоряване на лечебния процес.

Епидермисът или горния слой на кожата действат като физическа бариера между долните слоеве на кожата и външния околен свят. Кожата тук образува мехури, за да се предпази от дразнене, като постоянно триене или налягане.

мехурите също дават време на кожата да заздравее. Хората трябва да избягват да пускат или отварят блистер, защото кожата предпазва микробите и предотвратява инфекцията.

Продължете да четете, за да научите повече за най -добрите естествени домашни средства за мехури.

краката, пръстите на краката, и токчета

мехури по краката и пръстите на краката обикновено се развиват в резултат на триене.

Носенето на лошо прилепнали обувки е често срещана причина за триене мехури. Носенето на сандали за страпи като джапанки, които имат потенциал да се търкат на пръстите на краката, може да доведе до триене мехури от вътрешната страна на големия пръст.

мехурите на тези места може да разреши бързо, ако лицето се обърне към The Причината за дразненето.

например, ако чифт обувки причиняват мехури, преминаването към по -добър монтаж или по -удобна двойка за няколко дни ще даде време на кожата да заздравее.

Вместо да носите сандали с каишки или обувки на високи токчета, опитайте да носите удобни обувки с близки пръсти за няколко дни, за да дадете време на краката да заздравеят.

Хората също могат да покрият мехурите си с лепилни превръзки или марлеви подложки за предотвратяване на по -нататъшно триене. Прилагането на вазелин върху района, преди да я покрие, също може да бъде полезно, тъй като това ще намали триенето в района.

Естествените средства за мехури по краката, пръстите на краката и токчетата включват:

1. Алое вера

алое вера листата съдържат гел-подобна вещество, което е добре известно със своите лечебни свойства.

Един систематичен преглед заключава, че съединенията вътре в алое вера намаляват възпалението, увеличаване на колагена Производство и стимулиране на клетъчната регенерация, която може да насърчи по -ефективно заздравяване на рани.

Според резултатите от рандомизирано контролирано изпитване за 2018 г., гелът на алое вера подобри заздравяването при хора, които са претърпели операции за присаждане на кожа за изгарящи рани. Въпреки че гелът на алое вера демонстрира впечатляващи лечебни ползи, това не доведе до значително облекчаване на болката.

Хората могат да закупят мехлеми и кожни продукти, които съдържат алое вера на тезгяха. Те също могат да прилагат чист гел от алое вера директно върху блистера.

хората трябва да отбележат, че нито едно от тези проучвания не е гледал алое вера за блистери на триене. Няма гаранция, че алое вера би осигурила повече полза от нещо като обикновена вазелин или изобщо не използва нищо.

Въпреки това, като се има предвид ниският риск от всякакви странични ефекти, може да си струва да опитате.

2. Vaseline

Обикновеното петролно желе е любимо сред дерматолозите за лечение на рани.

Въпреки че самият блистер ще действа като покритие за раната, ако се случи да се счупи, човек може да покрие зоната с вазелин и превръзка. Това може да насърчи заздравяването на района.

мехурите на пръстите и дланите на ръцете могат да се появят в резултат на състояние на кожата, наречено дишидротична екзема, или дишидроза.

дишидроза е a Вид екзема, която причинява суха, сърбяща кожа и малки мехури по ръцете и краката.

Няма лечение за дишидроза, а пламтите обикновено продължават между 2–3 седмици, според Американската академия на Дерматология.

Въпреки че съществуват няколко възможности за лечение на рецепта и рецепта при условия на екзема, Националната асоциация на екземата изчислява, че повече от 50% от хората със състояние използват допълваща и алтернативна медицина за лечение на симптомите си. Най-добре е да използвате допълваща медицина като допълнение към конвенционалната терапия.

Естествените лекарства за дишидроза и други мехури, свързани с екзема, включват:

3. Календулата

календулата идва от растенията на невен. Той съдържа няколко антиоксиданти, които могат да помогнат за намаляване на възпалението и увеличаване на заздравяването на кожата.

Въпреки че календулата изглежда безопасна за външна употреба, може да причини контактен дерматит. Хората, които използват календула за първи път, трябва да тестват малко количество върху кожата си, преди да я използват за лечение на мехури или други чувствителни области на кожата.

4. Кокосовото масло

кокосовото масло съдържа лауринова киселина, вид мастна киселина, която може да хидратира кожата и да намали възпалението. В резултат на това кокосовото масло може да насърчи възстановяването на тъканите и да увеличи заздравяването на рани.

Хората могат да потопят памучна топка в разтопено кокосово масло и внимателно докосват маслото върху блистера.

устни

вирусните инфекции могат да причинят развитие на мехурите на устните.

Например, вирусът на херпес симплекс (HSV) е често срещана вирусна инфекция, която може да причини студени язви и генитален херпес.

HSV-1 инфекция причинява повтарящи се студени язви, които са малки мехури или гнойни неравности, които се появяват около устата и на устните.

Според центровете за контрол и превенция на заболяването (CDC), Инфекциите с HSV-1 засягат приблизително 48,1% от хората на възраст 14–49 години в Съединените щати през 2015–2016 г.

Студените рани обикновено заздравяват сами, но те могат да причинят подуване, болка и дразнене.

Едно естествено средство за студени рани на устните е лимонов балсам:

5. Лимонов балсам

Съединения вътре в Melissa officinalis, известен още като лимонов балсам, могат да имат антивирусни ефекти.

Според един статия за преглед на 2017 г. лимоновият балсам може да потисне HSV по време на ранните етапи на инфекцията.

лимонов балсам може също да помогне за намаляване на възпалението и болката, свързани с HSV инфекции.

Хората могат да разреждат лимоновото балсам с вода и да нанесат никозеро най ниска цена сместа върху студена възпаление, използвайки памучен тампон.

Въпреки че не е възможно да се предотвратят някои видове блистери – като тези, които са свързани с дишидроза – хората могат да предотвратяват триещите мехури.

мехурите се заздравяват самостоятелно, без да причиняват, без да причиняват собствени, без да причиняват самостоятелно, без да причиняват самостоятелно, без да причиняват самостоятелно, без да причиняват, без да причиняват самостоятелно, без да причиняват самостоятелно, без да причиняват, без да причиняват самостоятелно причиняване Усложнения, но те често могат да пречат на ежедневните дейности, като ходене.

След тези съвети могат да помогнат да се предотврати развитието на триенето на триенето:

  • Носете добре прилепнали, удобни обувки.
  • Носете хлабаво облекло, дрехите за изтриване на влага, докато упражнявате.
  • Нанесете меки превръзки в проблемни зони, такива като краката, токчетата и бедрата.

Резюме

мехурите се развиват върху кожата по редица причини. Възможностите за лечение варират в зависимост от причината.

Честите причини за мехури включват продължително триене, състояния на кожата, свързани с екзема и инфекции като HSV-1.

лекарства, които могат да се окажат полезни За хора с мехури включват:

  • алое вера
  • вазелин
  • Календула
  • Кокосово масло
  • лимонов балсам

Въпреки това, няма достатъчно научни доказателства, които да подкрепят рутинната употреба на тези естествени средства сами по себе си.

Най -добре е винаги да се говори с лекар За да видите дали комбинирането на тези лекарства с по -конвенционални лечения, като Valtrex за огнище на студено възпаление, може да помогне за ускоряване на лечебния процес.

Прочетете статията на испански.

Медицински новини днес има строги Насоки за извличане на насоки и черпи само от рецензирани проучвания, академични изследователски институции и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата

Attorney Login

You must be an attorney to access this portal.