Bexar County Arrests

An Unofficial, but informative Bexar County Arrests Website

Ce este un test de glucoză aleatoriu?

Ce este un test de glucoză aleatoriu?

Un test de glucoză aleatoriu este o metodă pentru măsurarea cantității de glucoză sau zahăr care circulă în sângele unei persoane.

Medicii efectuează acest test și Folosiți rezultatul pentru a determina dacă o persoană este probabil să aibă diabet. În timp ce alte teste pot fi necesare pentru a confirma un diagnostic complet, un test de glucoză aleatoriu poate ajuta un medic să decidă dacă este nevoie de teste suplimentare.

Acest articol examinează care este un test de glucoză aleatoriu, de ce un medic îl poate recomanda și ce pot însemna rezultatele.

Ce este testarea aleatorie a glucozei?

Testarea aleatorie a glucozei măsoară nivelurile de glicemie ale unei persoane la un anumit moment al zilei. Glucoza din sânge este cunoscută și sub numele de glicemie.

Multe teste de sânge pentru diabet implică fie postul, fie monitorizarea continuă, dar acest test nu.

Este util pentru persoanele care au nevoie de un diagnostic rapid, cum ar fi cei cu diabet de tip 1 care necesită insulină suplimentară urgentă.

Cum funcționează testul?

glucoza este o formă de zahăr. Este sursa de energie primară a organismului și alimentează fiecare celulă – inclusiv cele din creier, inimă și mușchi.

glucoza provine în principal din alimente și băuturi pe care oamenii le consumă. De asemenea, corpul descompune formele stocate ale glicogenului carbohidraților în glucoză.

Corpul funcționează continuu pentru a menține cantitatea de glicemie la niveluri optime. Produce un hormon numit insulină pentru a realiza acest https://produsrecenzie.top/ lucru, ceea ce ajută glucoza să intre în celulele care au nevoie de energie.

O persoană cu diabet de tip 1 nu produce insulină, deoarece corpul lor nu mai face insulină.

Cineva cu diabet de tip 2, fie nu produce suficientă insulină, fie corpul lor nu răspunde în mod corespunzător.

Când o persoană nu face insulină corect, glucoza rămâne în sânge. Hiperglicemia apare atunci când nivelurile rămân constant ridicate, iar hipoglicemia apare atunci când sunt prea mici.

Testarea aleatorie a glucozei este o modalitate de a verifica nivelul glucozei din sânge. Medicii pot efectua acest test în orice moment al zilei.

Dacă rezultatul indică faptul că o persoană are niveluri de glucoză mai mari decât cele așteptate, medicul va comanda de obicei un test de urmărire pentru a confirma diagnosticul. Aceasta poate include:

  • Test de glucoză în post: acest lucru măsoară nivelul glicemiei după ce persoana nu a avut nimic de mâncat sau de băut timp de 8 ore. De obicei, medicii efectuează acest test dimineața înainte de micul dejun.
  • Test de toleranță la glucoză orală (OGTT): Persoanele cu diabet pot demonstra uneori rezultate normale în testele de post sau aleatoriu de glucoză, dar încă mai au diabet. Dacă un medic încă suspectează că o persoană are diabet, poate recomanda un OGTT. Acest test necesită, de asemenea, ca o persoană să nu mănânce sau să bea timp de 8 ore. După o probă inițială de sânge, individul bea un lichid care conține glucoză. Medicul ia apoi mai multe probe de sânge pe oră în următoarele 2 ore.

Motivele pentru testare

Un medic poate recomanda un test aleatoriu al glicemiei dacă o persoană prezintă simptome de Diabet. Aceste simptome pot include:

  • Urinarea mai des
  • Simțiți -vă extrem de însetat
  • Simțiți -vă foarte foame, în ciuda faptului că mâncați suficient
  • Greutatea neexplicată Pierdere
  • Oboseală extremă sau oboseală
  • Viziune încețoșată
  • Vindecarea lentă a tăieturilor și vânătăilor

Diabetul de tip 2 poate deseori Dezvoltați -vă lent, ceea ce ar putea face simptomele inițiale dificil de detectat.

Persoanele cu diabet pot avea, de asemenea, o senzație de furnicături sau amorțeală în mâini sau picioare, numită neuropatie diabetică. Acest lucru este mai probabil să apară dacă o persoană nu controlează glicemia pentru perioade îndelungate.

procedură

Un test de glucoză aleatoriu este un test rapid pe care un medic sau o asistentă îl poate efectua pe scurt Observați în biroul sau clinica lor. Persoana nu are nevoie să postească în prealabil.

Testul necesită o probă de sânge mică folosind un ac, adesea din deget.

Ce înseamnă rezultatele?

Medicii măsoară cantitatea de glucoză din sângele unei persoane în miligrame pe decilitru (mg/dl).

Pentru un test de glucoză aleatoriu, un rezultat de 200 mg/dL sau mai sus indică faptul că o persoană ar putea avea o persoană Diabet. Cu toate acestea, medicul va repeta de obicei testul într -o altă zi pentru un diagnostic mai fiabil.

Pentru a ajuta la confirmarea diagnosticului, medicul poate comanda, de asemenea, un alt tip de test, cum ar fi un test de glucoză în post sau un Ogtt.

Rezultatele unui test de glucoză în post indică următoarele:

  • Normal: mai puțin de 100 mg/dl
  • Prediabet: 100–125 mg /dl
  • Diabet: 126 mg/dl sau mai sus

Rezultatele unui OGTT indică următoarele:

  • Normal: mai puțin decât 140 mg/dl
  • Prediabet: 140–199 mg/dl
  • Diabet: 200 mg/dl sau mai mare

Un studiu 2015 sugerează că sugerează că Sugestia că Un test de glucoză aleatoriu cu o lectură de peste 100 mg/dL este un factor de risc mai mare pentru diabet decât factorii tradiționali, cum ar fi obezitatea.

prediabet înseamnă că nivelurile de glucoză din sânge ale unei persoane sunt mai mari decât de obicei, dar medicii Încă nu considerați că au diabet. Uneori, medicii numesc această toleranță a glucozei afectate (IGT) sau glucoză în posturi afectate (IFG).

Persoanele cu prediabet prezintă un risc crescut de a dezvolta diabet. Modificările stilului de viață, cum ar fi pierderea în greutate și exerciții fizice, și anumite medicamente pot ajuta la reducerea acestui risc.

Ce poate afecta rezultatele?

Nivelul glucozei din sânge se schimbă pe parcursul zilei, în funcție de diverse Factori.

Aceștia ar putea include aportul alimentar al unei persoane, precum și durata și intensitatea oricărui exercițiu sau activitate fizică în acea zi. Cu toate acestea, persoanele fără diabet tind să rămână în intervalul preconizat de niveluri de glicemie.

Următorii factori pot crește nivelul de glicemie al unei persoane:

  • Mâncarea prea mare /li>
  • Niveluri scăzute de activitate fizică
  • Efecte secundare medicamente
  • Boala
  • Durere

următoarele următoare Factorii pot scădea nivelul de glicemie al unei persoane:

  • Mâncarea puțin sau deloc alimente
  • Bea alcool
  • Efecte secundare medicamente
  • Activitate fizică intensă sau exerciții fizice

Outlook

Diagnosticul cu orice afecțiune cronică poate fi deranjant și, fără tratament, diabetul poate duce la probleme grave de sănătate și complicații. Acestea pot include:

  • boli de inimă
  • Boala renală cronică
  • Probleme de vedere
  • Probleme de sănătate orală
  • Daune nervoase

Cu toate acestea, cu un tratament și management eficient, persoanele cu diabet se pot bucura de o viață lungă și activă.

Medicii diagnostică de obicei diabetul de tip 1 la copii și tineri adulți. Persoanele cu diabet de tip 1 trebuie să ia insulină zilnic și să își monitorizeze în mod regulat nivelul glicemiei pe viață.

diabetul de tip 2 se dezvoltă adesea mai târziu în viață. O persoană poate gestiona uneori diabetul de tip 2 folosind doar dietă și exerciții fizice. Alte persoane pot avea nevoie de medicamente sau de insulină pentru a -și menține nivelul glicemiei în intervalul sănătos.

Rezumat

Un test aleatoriu de glucoză măsoară cantitatea de glucoză sau zahăr care circulă în sângele unei persoane. Nu vor trebui să postească înainte de a avea loc testul.

Medicii efectuează acest test pentru a determina dacă o persoană poate avea diabet. Un test de glucoză aleatoriu poate ajuta un medic să stabilească dacă este necesară teste suplimentare pentru a face un diagnostic complet.

Oricine are simptome de diabet trebuie să -și contacteze medicul pentru o evaluare.

  • Tip 1
  • Tip 2
  • Dispozitive medicale/Diagnostic

Știri medicale de astăzi au orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică, și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială

Attorney Login

You must be an attorney to access this portal.