Bexar County Arrests

An Unofficial, but informative Bexar County Arrests Website

működik -e a clomid a férfi meddőségért?

működik -e a clomid a férfi meddőségért?

clomid a Clomifen -citrát gyógyszer korábbi márkaneve, amelyet az orvosok a nők meddőségének kezelésére használnak. Időnként azonban felírhatják azt a címkén kívüli férfiak számára is.

A meddőség befolyásolhatja mind a férfiakat, mind a nőket. A Nemzeti Gyermek Egészségügyi és Emberi Fejlesztési Intézet szerint a meddőség a következőkből származik:

 • A férfiak reproduktív kérdései az idő egyharmadának
 • A nők reproduktív kérdései a Idő
 • Ismeretlen kérdések, vagy mind a férfi, mind a nők reproduktív kérdései az idő egyharmadának

Az orvosok úgy vélik, hogy az ember meddőséggel jár, ha megpróbálják elérni a terhességet, miután megpróbálták a terhességet elérni 1 évig.

Ebben a cikkben megvitatjuk, hogy mi a clomiphén -citrát, hogy a meddőséggel rendelkező férfiak számára működik, és mikor az orvosok azt írják fel a férfiaknak. Fedezzük a mellékhatásait és más férfi termékenységi kezelését is.

Mi az a clomiphén -citrát?

A clomifen -citrát egyfajta petefészek stimuláns. Az orvosok általában ezt a gyógyszert írják elő a nők meddőségének kezelésére.

klomifén -citrát hasonló módon működik, mint az ösztrogén, amely női nemi hormon. Ennek a gyógyszernek a szedése ösztönzi az ovulációt vagy a tojás felszabadulását a petefészekből. Ez elősegítheti a termékenység fellendítését azoknak a nőknek, akiknek az ovulációval kapcsolatos problémák miatt nehezen tudnak elképzelni.

Az Élelmiszer- és Gyógyszerügynökség (FDA) jóváhagyta a klomifén -citrátot a nők meddőségének kezelésére. Az orvosok azonban néha előírják a klomifén-citrát-címkén kívüli férfiakat meddőséggel. A

„Off-Label” azt jelenti, hogy az FDA nem hagyta jóvá a gyógyszer ezt a konkrét felhasználását.

Működik férfiakban?

A férfiaknál a klomifén-citrát növeli a luteinizáló hormon (LH) és a tüszőstimuláló hormon (FSH) szintjét. Ezek a hormonok fontosak a termékenység szempontjából, és mind a férfiak, mind a nőstények esetében vannak jelen.

lh ösztönzi a tesztoszteron felszabadulását a férfiakban. Az FSH a spermatermelés vagy a spermatogenezis első szakaszában fontos.

A testben lévő hormonok szintjének növelése a tesztoszteron növekedéséhez és a több sperma létrehozásához vezethet. A hormon interakciók azonban összetettek, és jelenleg nincs elég kutatás ahhoz, hogy megtudja, vajon az LH és az FSH fellendülése közvetlen hatással van -e a férfiak termékenységére. A klomiphén -citrát szedése egyes férfiak számára, másoknak nem.

Egy 2015 -ös áttekintés szerint vegyes eredmények voltak a klinikai vizsgálatokból, amelyek megvizsgálják a klomifén -citrát szedésének hatékonyságát a férfi meddőség szempontjából.

A gyógyszer javíthatja egyes férfiak sperma motilitását. A motilitás arra utal, hogy a sperma mennyire mozog a nők reproduktív rendszerén a tojás megtermékenyítésére.

A klomifén -citrát használata azonban csökkentheti a teljes spermiumszámot egyes férfiakban. Ez a csökkentés a gyógyszer adagolására vonatkozhat.

Mivel az FDA nem hagyta jóvá a klomifén -citrátot a férfiak meddőségének kezelésére, nincs megállapodás a legjobb adagolásról. Ezért az orvosoknak saját megítélésükre kell támaszkodniuk, amikor ezt a gyógyszert felírják.

A vizsgálatok azonban arra utalnak, hogy napi 12,5 és 400 milligramm (mg) adagot adnak. Egy kis metaanalízis, amely három tanulmányt tartalmaz, azt találta, hogy a napi 50 mg dózis javíthatja a termékenységet.

Nincs egyeztetett idő arra is, hogy mennyi ideig kell egy férfi szedni ezt a gyógyszert.

A kutatóknak további vizsgálatokat kell végezniük annak meghatározására, hogy a klomifén -citrát hatékony -e a férfi meddőség kezelésére, milyen típusú férfi meddőségre kezelhető, és mi lehet az ideális adag.

Mikor írják fel az orvosok a férfiak számára?

Az orvosok dönthetnek úgy, hogy felírnak egy gyógyszert a címkén kívül, ha úgy gondolják, hogy az előnyök meghaladják a kockázatokat.

Bár az FDA csak a clomifen -citrátot hagyta jóvá a nők meddőségének kezelésére, az orvosok dönthetnek úgy is, hogy megmagyarázhatatlan meddőséggel rendelkező férfiak számára írják fel, vagy ha más kezelések sikertelenek voltak, vagy nem megfelelőek.

Fontos azonban, hogy az orvos elmagyarázza, hogy sem a gyógyszer biztonsága, sem hatékonysága erre a célra nem ismert teljes mértékben, és biztosítani, hogy a személy megértse a lehetséges kockázatokat.

mellékhatások

clomifen -citrát egyes emberekben mellékhatásokat okozhat. Ide tartozhatnak:

 • Narea és hányás
 • A látás problémái
 • szédülés
 • Gyomorfájdalom vagy kellemetlenség
 • szájfekélyek
 • Mellnövekedés

Ha valaki a klomifén -citrát szedéséből származó mellékhatásokat tapasztal, akkor orvosi tanácsot kell kérniük. Az orvos azt tanácsolhatja, hogy hagyja abba a gyógyszer szedését, vagy engedje le az adagot.

Egyes férfiak dönthetnek úgy, hogy klomifén -citrátot szednek, mert úgy vélik, hogy ez javítja a hangulatot, javítja azok teljesítményét edzés közben, vagy növeli az energiát.

Az orvosok néha felírják a címkén kívüli alternatív lehetőséget azok számára, akik nem tudnak tesztoszteron terápiát szedni. Mivel a klomifén -citrát növeli a tesztoszteron szintet, elősegítheti a hypogonadizmus tüneteit néhány embernél.

Egyéb férfi termékenységi kezelések

A férfi meddőség kezelése az alapvető októl függ, de magában foglalhatja a gyógyszereket és a műtétet. Sikeres siker esetén ezek a kezelések segítenek az embernek természetesen elképzelni.

A férfi meddőség és a gyógyszerek egyes okai, amelyeket az orvos javasolhat nekik, a következőket tartalmazza:

A férfi meddőség oka hiperprolaktinémia, egy olyan állapot, amelyben a test túl sokat készít a prolaktinnak nevezett hormonból. dopamin agonisták, például bromocriptin. hypogonadotropic hypogonadizmus, amely akkor, amikor a herék nem termelnek tesztoszteront. tesztoszteron csere vagy gonadotropint felszabadító hormont tartalmazó gyógyszerek. Magas szintű reaktív oxigénfaj -molekulák a spermában. E -vitamin és szelén -kiegészítők. retrográd ejakuláció, amely akkor fordul elő, amikor a sperma hátrafelé áramlik a hólyagba. Kezdeti kezelés a vény nélkül kapható dekongesztáns gyógyszerekkel, például pszeudoefedrinnel.

A férfi meddőség egyes okaira az orvos javasolhatja a műtétet. Ez magában foglalhatja:

A férfi meddőség oka varioceles, vagy duzzadt vénák a herékben. Az orvos kisebb műtétet végezhet, hogy blokkolja a véráramot a vénába. Azoospermia, amely akkor fordul elő, amikor egy embernek túl kevés spermája van a spermában. Az orvos javasolhatja a műtéti sperma visszakeresését. Ez magában foglalja egy kis tű használatát a sperma összegyűjtésére a herékből in vitro termékenységi kezelések felhasználására. ejakulációs vezeték elzáródása, amely megakadályozza a sperma ejakulációt. A sebész kis bemetszést végezhet a csatornában, hogy feloldja.

A férfi meddőség oka nem mindig egyértelmű, és a gyógyszerekkel vagy műtétekkel történő kezelés nem lehet hatékony.

Ilyen esetekben az orvos javasolhatja a segített reproduktív technológiát. Ezek a módszerek összehozhatják a tojást és a spermát, hogy szex nélkül embrióhoz hozzanak létre.

Néhány általános példa a következők:

 • Intrauterin megtermékenyítés. Ez magában foglalja a hím spermájának szedését, és közvetlenül a nőstény méhbe helyezését, hogy megtermékenyítse a tojást.
 • In vitro megtermékenyítés. Ez magában foglalja az egészségügyi szolgáltatót, amely a spermát és a tojást egy laboratóriumban hozta össze egy embrió létrehozására, majd az ember méhébe történő behelyezésére.
 • Intracitoplazmatikus spermainjekció. Ez magában foglalja a tojás egyetlen spermával történő befecskendezését az embrió létrehozásához, majd azt egy személy méhbe helyezéséhez.

Összegzés

A clomifén -citrát a nők meddőségének kezelésére szolgáló gyógyszer. Noha az FDA nem hagyta jóvá a clomiphén-citrátot a férfiak meddőséggel történő kezelésére, az orvosok néha úgy döntenek, hogy ezt a felhasználásra írják fel.

Egyes férfiaknál a klomifén -citrát fokozhatja a termékenységet, de nem világos, hogy minden férfi esetében működik -e.

A tudósoknak további tanulmányokat kell végezniük annak érdekében, hogy teljes mértékben megértsék, hogyan befolyásolja a klomifén -citrát szedése a férfiak hormonjait és a termékenységet.

 • A férfiak egészsége
 • Terhesség/szülészet
 • Szexuális egészség/STD -k

Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési irányelveket tartalmaznak és rajzolnak Csak a szakértői vizsgálatokból, az egyetemi kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és egyesületekből. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

Attorney Login

You must be an attorney to access this portal.