Bexar County Arrests

An Unofficial, but informative Bexar County Arrests Website

Tot ce trebuie să știți despre esofagită

Tot ce trebuie să știți despre esofagită

esofagită este inflamația esofagului, tubul muscular care trece alimente și băutură de la gură la stomac.

inflamația și evitarea oricăror declanșatoare, cum ar fi anumite alimente sau alergeni. Pentru unii oameni, medicamentele pot ajuta și el. Dacă un medic diagnostică și tratează rapid esofagita, perspectiva este bună.

mai multe afecțiuni pot provoca esofagită. Uneori, afecțiunea poate fi cauzată de mai mult de un factor.

Acestea includ:

Aceasta este cea mai frecventă cauză – cunoscută sub numele de esofagită de reflux. La capătul inferior al esofagului, există un inel de mușchi care împiedică acizii din stomac să se întoarcă în esofag. Aceasta se numește sfincterul esofagian inferior.

Dacă sfincterul esofagian este defect – nu se închide și se deschide corect – conținutul stomacului poate face drum înapoi în esofag (reflux). GERD poate irita esofagul, ceea ce duce la esofagită.

toată lumea experimentează o anumită cantitate de reflux normal sau fiziologic. Excesul de reflux poate fi problematic. O problemă cu funcția sfincterului esofagian inferior este doar o parte a poveștii pentru GERD.

Alți factori pot include prezența unei hernii hiatale (când o parte a stomacului alunecă în piept). Unii dintre factorii mai obișnuiți tind să fie alimente care pot avea un conținut acid ridicat, cum ar fi salsa roșie, ceapă, alcool, fructe de citrice sau sucuri, etc.

Anumite alergii pot provoca esofagită eozinofilă, declanșat de o reacție alergică. Eozinofilele sunt un tip de celule albe din sânge. Când există o reacție alergică sau o infecție, numărul de eozinofile în esofagul crește și provoacă inflamație.

Unele medicamente pot provoca esofagită, aceasta este cunoscută sub numele de esofagită indusă de medicamente. Dacă medicamentele sunt în contact cu căptușeala esofagului prea mult timp sau dacă o pastilă mare provoacă iritații, deoarece este înghițită, poate produce inflamație.

Acest lucru se poate întâmpla dacă tabletele sunt înghițite fără să le spăl cu suficient apă. Reziduurile din tabletă, pastilă sau capsulă pot rămâne în esofag. Cel mai frecvent, apare cu unele calmante, antibiotice, medicamente pentru tratarea deficienței de potasiu și anumite medicamente pentru tratamentul pentru osteoporoză.

Această problemă poate fi agravată prin scăderea mobilității. De exemplu, persoanele care sunt culcate, sau pur și simplu, nu se mișcă suficient, pot fi mai mult supuse esofagitei induse de droguri.

esofagită infecțioasă poate apărea la persoanele care au slăbit sisteme imunitare. Poate fi cauzată de infecții fungice precum Candida sau infecții virale precum herpes simplex orcytomegalovirus. Cu ajutorul endoscopiei, un medic instruit poate identifica sursa infecției.

Alte cauze

Alte cauze ale esofagitei includ abuzul de alcool, radioterapia, tuburile nazogastrice și leziunea chimică și leziunea chimică din soluții alcaline sau acide ingerate. Leziuni chimice pot apărea dacă un copil bea soluții de curățare sau dacă un adult înghite substanțe caustice în timpul unei tentative de suicid.

simptome

Acestea sunt semnele și simptomele legate cel mai frecvent de esofagită:

  • Durere abdominală
  • Durere și dificultate atunci când înghițiți
  • Alimentele devin blocate în Esofag
  • Lipsa poftei de mâncare
  • Greață și eventual vărsături
  • tuse
  • Durere în piept când mănâncă, arsuri la stomac
  • Până în gură

La copii și sugari, simptomele includ dificultăți de hrănire și eșec posibil de a prospera sau dificultăți de a câștiga o greutate adecvată. La această vârstă, majoritatea pacienților sunt prea tineri pentru a -și descrie simptomele.

tratamentele

Tratamentul va depinde aproape în întregime de ceea ce a provocat inflamația:

boala de reflux gastroesofagal (GERD)

  • blocante de acid, inclusiv blocante H2 și inhibitori ai pompei de protoni: Acestea sunt medicamente care au un efect de lungă durată asupra reducerii producției de acid gastric.
  • Floplication: Aceasta este o intervenție chirurgicală pentru tratarea GERD. O parte a stomacului este înfășurată în jurul sfincterului esofagian inferior, care îl întărește și împiedică acidul stomacal să -și facă drumul înapoi la esofag.

exodermin picaturi intervenții chirurgicale sau proceduri endoscopice, cum ar fi fundoplicarea fără incistare transorală, sunt de obicei Rezervat pentru cazuri care nu răspund la terapia medicală maximă.

Alergii

  • Corticosteroizi: Aceste medicamente orale pot reduce inflamația legată de alergii, rezultând o inflamație mai mică în esofag, permițându -i să se vindece.
  • Inhibitori ai pompei de protoni: pacienții cu esofagită cauzată de alergii pot avea rezultate bune atunci când au prescris inhibitori ai pompei de protoni dacă există și o anumită cantitate de reflux.
  • Food Food Alergie: Tratamentul aici este pur și simplu pentru a elimina alimentele care provoacă alergii. Un medic va trimite de obicei pacientul la un dietetician calificat sau, în unele cazuri, la un alergolog pentru testare, dacă nu este clar ce alimente sunt legate.
  • Esofagită cauzată de anumite medicamente: medicul poate prescrie un medicament alternativ sau schimbați modul în care este dat – de la o formă solidă la lichidă, de exemplu.
  • Esofagită cauzată de infecții: medicul va prescrie probabil un medicament specific pentru a lupta împotriva infecției, în funcție de faptul că patogenul este un virus , ciupercă, parazit sau bacterie.
  • îngustarea severă a esofagului: medicul va încerca de obicei medicamentele mai întâi pentru a încerca să atenueze orice componentă a inflamației. O procedură poate fi efectuată pentru a dilata esofagul dacă există o îngustare persistentă, iar medicația nu are succes.

Factorii de risc

Următorii sunt factori de risc pentru GERD, care, de asemenea, de asemenea Creșteți șansele de a dezvolta esofagită de reflux:

  • Fiind supraponderali sau obezi
  • Hernie hiatală
  • Sarcina
  • Fumatul
  • Consumând anumite alimente și băuturi în cantități mari în mod regulat, cum ar fi alimente pe bază de tomate, fructe de citrice, ciocolată, usturoi, ceapă, alimente picante, alcool și cafeină
  • Alergii
  • Medicamente, în special nevoia să înghită pastile mari
  • culcat imediat după masă
  • Luând medicamente când stai culcat sau luând medicamente înainte de a merge la culcare
  • Infecțiile, ca având un sistem imunitar slăbit pot crește riscul de a dezvolta esofagită infecțioasă

Diagnostic

după ce a întrebat pacientul despre simptomele sale, istoricul medical și realizarea realizării o examinare fizică, D OCTOR poate comanda câteva teste de diagnosticare suplimentare:

raze X de bariu: Aceasta oferă o raze X bine definite ale esofagului, ceea ce ajută medicul să stabilească dacă există vreo restrângere sau o modificare structurală a esofagului.

endoscopie: un tub lung și subțire, cu o cameră mică la capăt, este filetat în gâtul pacientului. Privind esofagul și, eventual, luând un eșantion mic, medicul poate determina ce a provocat inflamația.

probe de țesut: o cantitate mică de țesut poate fi eliminată pentru a determina dacă inflamația este cauzată de un organism, alergie, cancer sau o schimbare precanceroasă.

alergie: unele teste pot fi efectuate pentru a afla dacă pacientul este sensibil la unul sau mai mulți alergeni. Aceasta poate implica un test de piele, test de sânge sau dietă de eliminare.

Resurse articol

  • Akutagawa, K., și colab. (2015). Factori de risc pentru un răspuns scăzut la tratamentul inhibitorului de protoni în esofagita refluxului și boala de reflux non-erosiv evaluată de scala de frecvență pentru simptomele bolii de reflux gastroesofagian. . Sharma, A. (2021). Esofagită. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/nbk442012/
  • esofagită și stricture. (2018). https://www.gicare.com/gi-health-resources/esophagitis-and-stricture/
  • furuta, G. T., și colab. (2007). Esofagită eozinofilă la copii și adulți: o revizuire sistematică și recomandări de consens pentru diagnostic și tratament: sponsorizat de Institutul American Gastroenterologic al Asociației Gastroenterologice (AGA) și Societatea de Nord -Americană de Gastroenterologie Pediatrică, Hepatologie și Nutriție. https://www.gastrojournal.org/article/S0016-5085(07)01474-6/fulltext
  • gerd: controlul arsurilor la stomac schimbând obiceiurile. (2020). https://www.uofmhealth.org/health-library/ut1339
  • pham, T. H., și colab. (2014). Dezvoltarea și caracterizarea unui model chirurgical de șoarece de esofagită de reflux și esofagul lui Barrett. . Sharma, A. (2021). Esofagită indusă de droguri. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/nbk549818/
  • Refluxacid/gerd
  • ureche, nas și gât
  • gastrointestinal/gastroenterologie

Attorney Login

You must be an attorney to access this portal.